گزارش مراسم ضیافت افطاری مدرسه علمیه حضرت زینب(س) شهر سریش آباد
به گزارش معاونت فرهنگی مدرسه علمیه حضرت زینب(س) شهر سریش آباد در ماه مبارک رمضان، مراسم ضیافت افطاری، در مدرسه علمیه حضرت زینب سلام الله علیها، برگزار گردید.
در این مراسم که مدیریت محترم استان، اعضای هیات امنا، مسئولین شهر وکادر و طلاب و جمعی از اساتید حضور داشتند، پس از اقامه نماز جماعت و قرائت دعا و مناجات، مراسم ضیافت افطاری برگزار گردید.
در این مراسم قبل از نماز مغرب و عشاء ابتدا نشستی با موضوع خانواده ایده آل از منظر نهج البلاغه برگزار گردید
در این نشست حجت الاسلام والمسلمین جناب آقای بیابانی امام جمعه محترم شهر سریش آباد موضوع بحث را با این مطلب شروع کردند که:
هرگاه ماه مبارک رمضان فرا میرسید رنگ نبی مکرم اسلام (ص) تغییر میکرد و بیشتر به نماز میایستاد و در دعا، ابتهال و تضرع مینمود و بر لبهای مبارک این دعا را قرائت می کرد: خدایا این ماه را به امنیت و ایمان و تندرستى و اسلام و عافیت کامل و دفاع از دردها و کمک بر نماز و روزه و شب زنده دارى و تلاوت قرآن بر ما نو کن.
روایات فراوانی در رابطه با ماه مبارک رمضان داریمنبی مکرم اسلام(ص) فرمودند: سه کس در این دنیا بدبخت هستند که این افراد عبارتند از کسی که عاق والدین شده باشد و پدر و مادر از او ناراضی باشند، کسی که از ماه مبارک رمضان بهره نبرد و کسی که نام مرا بشنود و بر نام من صلوات و درود نفرستد.
وی بیان داشت: در مورد مسئله خانواده: متاسفانه در جامعه ما به خانه و خانه داری نگاه درجه دومی و طفیلی می شود. لذا کسی که شاغل است در جامعه بین مردم ارزشش بالاتر است.
مدیریت یک رشته بسیار گسترده ای در دانشگاههای ست مثل مدیریت رفتارسازمانی، مدیریت و …
مدیریت خانه امروز در جامعه ما مغفول مانده است در حالیکه حضرت زهرا(س) مدیر خانه بود و نبی مکرم اسلام (ص) کارهای خانه را به حضرت زهرا(س) داد و کارهای بیرون از خانه را به حضرت علی(ع) داد.
وقتی مدیریت خانه گفته می شود شاید فکر کنید شستن و پختن و اتو زدن است. نه مدیریت خانه یعنی خانم خانه آرامش را در زندگی ایجاد کند کسی که بر دلها نفوذ می کند و سکان دار است خانم خانه است حتی در خانواده اونی که به دل پدر نفوذ دارد دختر است. و این جایگاه خانم در خانه است
یکی از بحثهای مدیریت، خانه داری، همسرداری، تربیت فرزند و مدیریت اقتصادی خانواده است
ایشان در رابطه با آیه 35 سوره احزاب فرمودند: طبق نظر مفسرین این آیه در جواب اعتراض زنان نازل شد است، زنان به پیامبر اکرم(ص) اعتراض کردند که هرچه هست برای مردان است.: «إِنَّ الْمُسْلِمِينَ وَالْمُسْلِمَاتِ وَالْمُؤْمِنِينَ وَالْمُؤْمِنَاتِ وَالْقَانِتِينَ وَالْقَانِتَاتِ وَالصَّادِقِينَ وَالصَّادِقَاتِ وَالصَّابِرِينَ وَالصَّابِرَاتِ وَالْخَاشِعِينَ وَالْخَاشِعَاتِ وَالْمُتَصَدِّقِينَ وَالْمُتَصَدِّقَاتِ وَالصَّائِمِينَ وَالصَّائِمَاتِ وَالْحَافِظِينَ فُرُوجَهُمْ وَالْحَافِظَاتِ وَالذَّاكِرِينَ اللَّهَ كَثِيرًا وَالذَّاكِرَاتِ أَعَدَّ اللَّهُ لَهُم مَّغْفِرَةً وَأَجْرًا عَظِيمًا » این آیه کریمه به عمد با تفکیک کامل و بیان جزئیات، نگاهش را به زنان و مردان بیان میکند. وقتی زنان به پیامبر اعتراض میکنند چرا ما نمیتوانیم در جهاد شرکت کنیم؟؛ میفرماید: جهاد زن، خوب شوهرداری است.
ایشان در ادامه افزوند: البته زنان از جهاد منع هم نشدهاند و علاوه بر امدادگری و آبرسانی و…، به عنوان مجاهد هم در جنگ حاضر میشوند؛ مثل جنگ احد که یک زن بعد از فرار مردها و حمله دشمن، از ضربهای که نزدیک بود به پیامبر اصابت کند، جلوگیری کرد و جان نبی مکرم اسلام(ص) را نجات داند.
مشکلات خانواده امروزی به خاطر عدم مدیریت زن در خانه است. پیامبر (ص) بدترین زنها، زنهای لجوج هستند یعنی فرمانبردار نیستند و در خانه ناسازگارند و در بیرون خانه سازگارند
ایشان در پایان افزودند: حضرت علی(ع) زنان پاکدامن را فرشته ای از فرشتگان الهی میداند و پاکی آنان را از مجاهدت در راه خدا و شهادت هم بالاتر میداند. و پایبندی به اصول خانوادگی و عدم اجازه ورود نامحرم به حریم زندگی را از صفات کمالی زن میدانند.
همچنین امیر مومنان(ع) به مردان میگوید در پوشش همسرانتان و روابطشان دقت داشته باشید که این کار بهترین امور برای حفظ پاکی و سلامت زن است. اما این بدان معنا نیست که مرد غیرت و تعصب و سختگیری بیموردی داشته باشد چون همانطور که حضرت(ع) میفرمایند غیرت بیمورد درستکار را بیمار دل و پاکدامن را به بدگمانی میاندازد.